Carlos Garcia klar för Serie A-klubben Parma

Carlos Garcia, född 1993, skrev idag på ett 2-årsavtal med italienska Serie A-klubben Parma. Därifrån kommer han lånas ut till danska Division 1-klubben Brönshöj till den sista december i år, med start idag. Den talangfulle mittbacken kom till storklubben Juventus 2010 från Djurgården och har även hunnit med att spela i Brommapojkarna, samt gjort flera U-landskamper som lagkapten för Sverige.

– Det känns bra att komma till Parma som är en stor klubb i Italien och som har fostrat många stora spelare och har fina traditioner, säger Carlos om sin nya klubb. Utlåningen till Brönshöj fram till årsskiftet passar mig bra eftersom jag är i behov av speltid och matchträning. Jag har fått ett mycket gott intryck av klubben och tränaren, avslutar han.

– Det här blir en mycket bra lösning för Carlos som kommer till en så bra klubb som Parma som verkligen tror på honom. Det blir också ett lyft för hans karriär att direkt få möjlighet till bra matchträning och speltid i Brönshöj, säger hans agent Martin Klette.

– Brönshöj är glada över att det med stor hjälp från Parma och agenten Martin Klette har lyckats ingå ett låneavtal med försvararen Carlos Garcia. Vi ser Carlos som en förstärkning till vår redan starka trupp, säger Thomas Ibsen, sportchef i Brönshöj.

Vi på Wagnsson önskar Carlos lycka till i sin nya klubb!