Benjamin Kimpioka klar för Sunderland AFC

Den i år sextonåriga yttermittfältaren Benjamin Kimpioka från IK Sirius akademi har skrivit på för engelska Premier League-klubben Sunderland AFC. Efter några besök hos klubben blir det nu en permanent flytt till norra England för Benjamin efter att han erbjudits och gjort klart med ett två-årigt ungdomskontrakt med start från den första juli i år.

– Det känns skönt att allting är klart nu och väldigt kul för Benjamin som kommer till en fin klubb som verkligen tror på honom, säger Niclas Ek på Wagnsson Sports & Entertaiment. De får en väldigt talangfull spelare i Benjamin som med sin internationella spelstil gillar att utmana sin försvarare i fart från sin ytterposition och som har både bra avslut och ett passningsspel som kan leda till flera fina assist till sina medspelare. När jag var med honom på provspelet i klubben i slutet av förra året kunde man tydligt se att han passar bra in i klubbens akademi och sen att det även redan finns andra unga svenska spelare i klubben kan underlätta livet utanför fotbollen för honom och göra flytten till ett annat land smidigare, man får inte glömma bort att det är en ung pojke som lämnar både vänner och familj hemma i Sverige.

– Jag ser fram emot att åka över och bosätta mig i Sunderland för att kunna fokusera och göra det jag brinner för mest, att spela fotboll, säger Kimpioka till wagnssonsport.se.

– Oavsett hur det går så är jag tacksam och ser detta som en erfarenhet för livet, fortsätter Kimpioka.

Vi på Wagnsson Sport & Entertainment är glada över nyheten och önskar Benjamin ett stort lycka till i sin nya klubb!