Anton Jönsson Salétros direkt från U17-VM.

U17-VM i Förenade Arabemiraten är i full gång och Sverige är redan klart för åttondelsfinal då Kroatiens förlust mot Uzbekistan igår säkrade svenskt avancemang. Sverige fick en flygande start i VM-öppningen och vann mot Irak med 4-1, där Wagnssons klient Anton Jönsson Salétros var en av målskyttarna. Sverige fortsatte sedan göra avtryck i sitt första U17-VM någonsin genom att spela 3-3 mot storfavoriterna Nigeria. Blågult fick en drömstart mot de grönvita, som är en av världens bästa nationer i den här åldersklassen. Anton Salétros låg bakom första målet med en crosspassning mot Valmir Berisha som kunde göra 1-0 i öppet mål. Anton låg även bakom andra målet för Sverige då han genom en fin aktion fintade ett par försvarare och hittade återigen Berisha med ett fint inlägg som kunde nicka in 2-0. Sverige hade både 2-0 och 3-2 ledning i matchen, men fick endast med sig en poäng, vilken däremot är viktig inför dagens sista gruppspelsmatch mot regerande mästarna Mexiko. Resultatet i dagens match är oviktigt för om Sverige går vidare eller inte, men inte oviktigt för vilket lag som kommer att vänta i åttondelsfinalen. Om Sverige tar poäng idag slutar dem tvåa, vilket betyder att Sverige ställs mot Italien på måndag. Om Blågult däremot blir etta eller trea i gruppen väntar Japan, Argentina, Kanada Österrike eller Iran på måndag eller tisdag. Wagnsson Sports & Entertainments klient Anton Jönsson Salétros har visat framfötter under turneringen såhär långt och ser fram emot vidare avancemang.

Vad tror du om dagens match mot regerande mästarna Mexiko?
Dagens match kommer bli en riktigt tuff match. Mexiko är ett bra lag och är regerande mästare. Men vi kommer gå för 3 poäng

Hur var det att göra VM-debut och dessutom göra mål?
Det var en skön känsla att spela första VM- matchen dessutom att göra mål gjorde det till en bra VM-debut

Hur ser dagarna ut för er?
Dagarna ser ut så att vi tar det rätt lugnt på dagarna och tränar på kvällen. Vi har även gjort några utflykter och kollat på lite kultur och sevärdheter.

Vad tycker du om din prestation såhär långt?
Jag tycker att min prestation såhär långt har varit bra. Det är lätt att var bra när laget är bra så det är mycket tack vare laget.

Hur långt tror du att ni kan gå i turneringen?
Vi måste ta en match i taget. Vi är redan i slutspel inför den sista gruppspelsmatchen men först fokuserar vi på Mexico och sen får vi ta saker och ting utifrån det resultatet.

Vi på Wagnsson önskar Anton och laget lycka till i dagens match som startar klockan 15.00, direktsänd i TV4 och Eurosport.