Andrew Stadler klar för Dalkurd

IMG_8381

Andrew Stadler skrev idag på ett 2 års avtal med Dalkurd, som därmed blir hans fjärde klubb i Sverige efter Sandvikens IF, Landskrona BoIS och Östersunds FK. Den amerikanske forwarden har varit en eftertraktad spelare i vinter men fastnade slutligen för den favorittippade superettanklubben.

– Jag är glad för att ansluta mig till Dalkurd för att hjälpa dem uppnå sina och mina mål nämligen att spela i allsvenskan 2018, säger Andrew i en egen första kommentar. – Jag känner till den fotboll Dalkurd vill spela och deras ambitioner. – Jag är imponerad av vad de vill uppnå och tror att jag kommer passa väl in i deras planer. – Jag vill vinna matcher och utveckla mig själv som spelare och det känns som att jag kommer få göra detta i Dalkurd.

– Det är skönt för Andrew nu att köra igång med den organiserade fotbollen, säger hans agent Martin Klette. – Sedan Andrew bestämde sig för att lämna Östersunds FK har vi haft konkret intresse från sju klubbar i allsvenskan och superettan samt en i USA. – Naturligtvis hade det varit intressant att fortsätta spela i allsvenskan redan i år men det skall stämma ekonomiskt, socialt och med den spelfilosofi som tränaren har. – Nu kändes det som bra läge att tacka ja till Dalkurd som hörde av sig redan i november månad och ville värva Andrew. – Man skall inte ta ut något i förskott men det känns som att Dalkurd kommer uppnå sitt mål med allsvenskt spel inom en nära framtid. – De har gjort ett mycket seriöst intryck i sina ansträngningar att signa Andrew!