Albin Ekdal klar för Cagliari

Landslagsspelaren i fotboll Albin Ekdal skrev igår på för italienska serie A klubben Cagliari. Klubben blir hans fjärde serie A klubb efter det att han tidigare har spelat i Juventus, Siena och Bologna. Avtalet löper över 4 år.

Juventus köpte tidigare i år tillbaka 50 % av rättigheterna till Albin Ekdal men säljer dem nu vidare till Cagliari.

Albin reste igår från Turin till Sardinien för att genomgå läkar-undersökning efter det att hans agent Martin Klette förhandlat med representanter för Cagliari under fredagen. Läkarundersökningen passerades utan anmärkning varefter Albin kunde skriva på sitt nya avtal. Enligt det speciella system om 50-50 ägande som endast finns i Italien, kommer Albin ha två stycken avtal med både Cagliari och Juventus.

– Jag är mycket nöjd med att få spela för Cagliari och ser fram emot att spela matcher igen, hälsar Albin från Sardinien. Jag är glad över lösningen och laddad för en ny säsong, avslutar han.

– Det är skönt för Albin att det hela är klart nu, säger Martin Klette.
– Förhandlingarna tog lite tid eftersom vår målsättning har varit att få minst lika bra ekonomiska villkor som i Juventus. – Albin har visat hur proffsig han är genom att ha stort tålamod under sommaren och nu blev det en lösning som är bra framför allt fotbollsmässigt och ekonomiskt men även socialt. – Fotbollsmässigt är detta ett steg i rätt riktning, avslutar Martin Klette.