Albin Ekdal är klar för Hamburger SV

Svenska landslagets mittfältare Albin Ekdal har idag blivit klar för tyska storklubben Hamburger SV (HSV). Efter avklarad läkarundersökning har HSV och Cagliari idag kommit överens om övergången och Albin Ekdal har skrivit på ett 4 års avtal. Albin Ekdal lämnar Cagliari efter 4 år.

– Jag är väldigt glad och ser fram emot att börja träna och spela med mina nya lagkamrater och få pröva på Bundesliga som är en liga i absoluta världstoppen när det kommer till kvalitet, publik och arenor, säger Albin i en första kommentar till sitt nya avtal. – Jag är stolt över att få spela i en av Tysklands största klubbar och är sugen på att börja träna och hitta formen så fort som möjligt.

– Det känns jätteskönt att detta är klart nu efter långa förhandlingar både med HSV och mellan klubbarna, säger Albins agent Martin Klette. – Det har varit ett enormt intresse med 16 klubbar intresserade varav flera europeiska storklubbar. – Albin har haft som mål att spela i Bundesliga eller i Premier League och HSV var det bästa alternativet ur ett fotbollsmässigt, ekonomiskt och socialt perspektiv. – Han fick också ett mycket positivt intryck av tränaren Bruno Labbadia när han träffade honom vilket har haft viss betydelse för hans klubbval. – Albin blir enligt uppgift HSVs bäst betalde spelare och det är så klart roligt att få vara med om detta, avslutar Martin Klette.

Albin Ekdal befinner sig i Hamburg och ansluter till laget omgående. Han kommer dock ej spela lagets träningsmatch idag.

Läs fler kommentarer från Martin Klette på http://www.fotbollskanalen.se/tyska-ligan/albin-ekdals-agent-psgs-intresse-var-konkret/