Albert Berishas provspel hos PSV Eindhoven

Dagarna innan påskhelgen åkte Albert Berisha, 17 år gammal från Helsingborgs IF,  på provspel till den holländska storklubben PSV Eindhoven. Under fyra dagar fick Albert träffa klubbens tränare, gå guidade turer på tränings- och matchanläggningarna samt träna med lagets U19-spelare. Albert var ständigt imponerad och utmaningen att hänga med var stor.

– De imponerade mycket på mig och det gällde att göra allt perfekt annars tappade man bollen, summerar Albert Berisha.

Albert på Philips Stadion

Albert på Philips Stadion

Omhändertagandet från klubbens sida var förstklassigt. Bra information, duktiga tränare och fint boende ordnades av klubben som tidigare haft legender som Ronaldo, Klas Ingesson och Glenn Hysén i laget. Nu hoppas förstås Albert att han en dag får chansen i storklubben.

– De visade upp en bra fotboll och jag skulle kunna lära mig oerhört mycket av att spela där. Man märkte att allt var toppklass och då blir man bättre som spelare, berättar Albert till Wagnsson Sports & Entertainment.

Förutom att träna fotboll med lagets U19 fick Albert även göra fystester där han visade upp fina resultat på sprintövningarna. Enbart tre spelare hade bättre resultat än Albert. Värre gick det dock på smidighetstesterna.

– Det var inte så konstigt. Jag halkade första rundan och då var det svårt att få en bra tid efter det. De sa till oss efteråt att det är en övning man lär sig hantera och vi provspelare hamnade längre ner. Jag är glad att jag kunde visa upp min explosivitet i alla fall, berättar Albert.

Under onsdagen fick Albert tillsammans med Wagnssons Henrik Sjöström åka till Belgien för att se toppmötet mellan Racing Genk och Club Brügge. Resan mellan Eindhoven och Genk var inte längre än en timmes bilfärd och upplevelsen under kvällen var häftig. De två rivalerna visade upp bra fotboll och till slut drog Racing Genk det längsta strået och vann med 2-1. Men mest minnesvärt var…

– Club Brügges hejaklack sjöng ju låtar med Pippi Långstrump-melodin, skrattar Albert.

Innan Albert åkte hem till Sverige på skärtorsdagen fick han prata med PSV Eindhovens scoutchef som summerade Alberts insatser under veckan. Albert kände sig nöjd med omdömena och ser fram emot att få imponera på dem vid fler tillfällen.

– Men jag lärde mig att jag måste träna extremt hårt framöver om jag ska lyckas. De spelarna som jag mötte kändes snabbare och starkare än mig och om jag ska få kontrakt med en sån klubb måste jag vara minst lika bra som de äldre spelarna. Jag ser fram emot utmaningen!