Adam Lundqvist skriver A-lagskontrakt med Elfsborg

19-årige Adam Lundqvist i Elfsborg, har idag skrivit på ett nytt avtal med Elfsborg som sträcker sig fram till den 30 november 2015. Adam har delvis tränat med A-laget sedan januari och kommer från och med juli att tillhöra A-laget permanent.

– Det känns jättebra! Det är skönt att kontraktet äntligen är påskrivet och klart. Det går bra på träningarna och jag känner hur jag hela tiden utvecklas med så pass bra och erfarna spelare runt omkring mig. Jag ser positivt på närmsta tiden, som också kommer innehålla ett EM-kval i början av juni, berättar Adam.

Adam Lundqvist tog stora steg i karriären under 2012, nu är ribban alltså än högre satt och närmst väntar Elite Round i Österrike, vilket är andra kvalrundan för att nå slutspelet i U19-EM senare i år. Annars är en plats i A-laget det stora målet för Adam, där han redan i juni förra året gjorde sin debut när Elfsborg mötte Gais i en träningsmatch.

– Kul för Adam att bli uppflyttad! Han är en av de mest intressant spelare som finns i Sverige i SIN åldersgrupp och han är väl värd detta. Jag skulle inte bli förvånad om han blir en tongivande spelare i Elfsborg relativt snart, säger Martin Klette, Adams agent vid Wagnsson Sports & Entertainment.