Aron Mar Brynjarsson har skrivit på för Vikingur Reykjavik

aronmar

Den isländske U21-landslagsspelaren Aron Mar Brynjarsson har signerat ett 2 års avtal med isländska klubben Vikingur Reykjavik i högsta serien på Island. Därmed har han skrivit under sitt första avtal som seniorspelare efter att ha spelat ut sitt avtal med Malmö FF i december. Innan han 2014 gick till Malmö FF spelade han några år i LB07. Hans sejour i Malmö FF var dock den andra efter att ha börjat i Malmö FFs fotbollsskola redan som 5 åring.

– Det känns lite nervöst att flytta till ett annat land men eftersom det är Island så känns det som en trygghet, säger Aron vars föräldrar kommer från Island. – Det kommer bli kul att spela seniorfotboll och jag hoppas på att få många nya erfarenheter, fortsätter han. – Mina mål är att spela så många matcher som möjligt och att kunna hjälpa laget till en hög placering. – Det kommer bli ett mycket givande år som jag ser fram emot, avslutar han.

– Det här blir en bra lösning för Aron, säger hans agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. –  I o m att han har varit aktuell för det isländska U-21 landslaget sedan i höstas blir det nu lättare för landslagsledningen att regelbundet se honom spela vilket har spelat in i hans beslut. – Sedan har han fått ett mycket positivt intryck av klubben vilket också har gjort valet lätt. – Han hade erbjudanden från fler klubbar på Island men Vikingur Reykjavik kändes rätt. – Aron är en smart spelare med mycket bra karaktär som kan spela på olika positioner. – Vi tror mycket på honom och det skall bli riktigt intressant att se hans utveckling i seniormiljö.