Wagnsson Sports & Entertainment besöker Carlos Garcia i Turin

Torsdagen den 9/12 åkte Fredrik Strauss från Wagnsson Sports & Entertainment till Turin för att besöka en av våra unga klienter i Juventus. Carlos Garcia, född 1993 är ordinarie mittback i Juventus Primaveralag samt lagkapten i svenska U-19 landslaget. Han har bott i Turin i snart 2 år, kör egen bil och pratar flytande italienska. Laget leder Primavera-serien och har endast en förlust mot Napoli, från början av säsongen. Detta är mycket tack vare den nye tränaren som lyckats skapa harmoni i detta mångkulturella ungdomslag, menar Carlos som sedan i fjol även är fadder och mentor för sin nye mittbackskollega, isländska landslagsspelaren Magnusson.

– De nya tränarna delar ut mycket mer ansvar än vad de gamla gjorde och det är kul, berättar Carlos.
– Det sätter större press på oss spelare, men det är så man växer.

Det råder ingen tvekan om att spelarna vuxit i sina nya roller. Matchen som spelades på lördagen den 10/12 var mot Parma, samma lag som man förlorade mot förra säsongen. De blev en enkel match med hemmaseger för Juventus 6-1.

Carlos ser fram emot att gå till juluppehållet som serieledare, få lite vila hemma i Stockholm och njuta av det svenska julbordet.

Fredrik Strauss