Viktor Noring inför kvällens viktiga match och livet i Norge

Wagnsson Sports & Entertainments klient Viktor Noring spelar idag en viktig match för sitt Bodö/Glimt i nästhögsta serien i Norge. En vinst idag mot bottenlaget Vard innebär att Bodö/Glimt vinner serien och avancerar till Tippeligan. Viktor kommer senast från spel i Celtic men tillhör numera den norska klubben till årets slut.

Hur känns det i nya klubben Viktor?
– Det känns jättebra! Jag trivs och har kommit in mycket bra i laget. Det är ett lag med bra spelare och tränare som tagit väl hand om mig från första stund. Staden är inte så stor, men det är väldigt vackert här. Det börjar bli väldigt kallt däremot, så kvällens match blir säkert en isbitare. Träningarna går bra och vi har en bra balans med en vilodag i veckan och träning på förmiddagen.

Ni har en viktig match ikväll där vinst innebär att ni går upp till Tippeligan. Hur känns det?
– Det ska bli jättekul och jag är laddad inför ikväll, det hade varit häftigt att vinna och gå upp. Idag spelar jag min femte match för Bodö/Glimt så det känns ändå som jag har varit med och bidragit en del. Vi möter Vard som ligger i botten men dem har ändå vunnit sina tre senaste matcher, därför kommer det säkert bli en tuff match. Jag har hört om firandet när klubben gick upp senast vilket tydligen var en stor upplevelse och ett galet firande, så självklart hoppas jag att vi vinner idag. Jag ska göra allt jag kan för att det blir så.

Det måste vara skönt att spela matcher igen efter tuffa år i Celtic och Malmö FF?
– Ja verkligen. Det är kul att få spela matcher som gäller någonting igen då jag i Celtic spelade mest med B-laget. Däremot har den träningen och det jag gjort i Celtic och Malmö FF bidragit till den personen jag är idag. Jag har tagit vara på den träningen och kan nu äntligen få utlopp för den. Jag känner mig otroligt trygg och säker i mitt spel, vilket känns väldigt skönt.

Vi på Wagnsson önskar Viktor stort lycka till i kvällens match och håller tummarna för avancemang till Tippeligan!

Foto: Kent Grundstad