Sverige klara för U17-EM-slutspel efter kvalrysare

Sverige skrev igår historia med ett avancemang till U17-EM-slutspelet, där tre av Wagnsson Sports & Entertainments klienter Anton Jönsson Salétros (AIK FF),  Mirza Halvadzic (Malmö FF) och Gentrit Citaku (IFK Norrköping FK) fanns med i truppen.

Sverige inledde i början av veckan Elite Round med en viktig seger mot Vitryssland med 4-1, där Anton Jönsson Salétros och Gentrit Citaku stod för två av de svenska målen. Gentrit och Anton var även involverade i ytterligare två respektive ett mål genom fina prestationer.

I den andra matchen stod Finland för motståndet mot ett väldigt taggat Sverige, där man efter en mycket bra laginsats, samt ett fint och varierat anfallsspel vann med hela 5-0. Mirza Halvadzic stod för en utmärkt passning till sista målet strax före slutsignalen.

Sista och tredje matchen kom att bli en ren gruppfinal mellan Sverige och Ungern och förutsättningarna var att Sverige kunde klara sig vidare till EM-slutspel med oavgjort. Veckans tidigare snöoväder påverkade planen som var väldigt blöt och knappt spelbar, vilket satte prägel på matchen som blev en riktig rysare. In på tilläggstid hade Sverige ettmålsunderläge, men kunde genom en hörna slagen av Anton kvittera i slutminuten.

I och med oavgjort resultat tog det svenska U17-landslaget sig vidare till EM-slutspelet i Slovakien i maj. Laget skrev därmed historia genom att vara det första svenska pojklandslaget någonsin som kvalar in till U17-EM-slutspel. Senast var år 1999, men då i formatet U16.

Wagnsson Sports & Entertainment gratulerar våra klienter Anton Jönsson Salétros, Mirza Halvadzic och Gentrit Citaku för fina insatser och prestationer under veckan som gått och önskar stort lycka till i slutspelet i maj.

Anton Jönsson Salétros

Mirza Halvadzic

Gentrit Citaku

 

Av:Petronella Ekroth