Sanktantriumf för Hammarbys 96:or

I lördags avgjordes S:t Erikscupen på Skytteholms IP i Solna. För två av våra Wagnssonklienter, Victor Vera-Garcia och Peter Border, innebar det pojkar 96 final på A-plan med sitt Hammarby IF FF mot AIK FF. Matchen blåstes igång och AIK höll i taktpinnen redan från start. Spelövertaget för AIK skulle även leda till både 1-0 och 2-0 för Solnalaget innan paus och många i publiken trodde att matchen därmed var avgjord, trots att Hammarby kommit in mer och mer i matchen. Början av andra halvlek påminde väldigt mycket om början på första, AIK fortsatte sitt tryck mot Hammarbys mål men Hammarby slet hårt för att inte släppa in något mer mål. Nu började matchen att jämna ut sig lite och Hammarby stack upp fler gånger och lyckades stabilisera spelet. Så kom då reduceringen. En långboll från Hammarbys mittfält förvaltades väl av anfallaren som tog ner bollen på bröstet i farten och samtidigt som han sprang ifrån försvararen så placerade han bollen i ”fel” hörn för målvakten och reduceringen till 1-2 var ett faktum.

Med ställningen 1-2 var det så dags för både Victor Vera-Garcia och Peter Border att på allvar kliva in i handlingen. Efter reduceringen så gör AIK en kraftansträngning och lyckas nästan uttöka sin ledning genom en farlig kontring. AIKs ytter slår ett inlägg som målvakten missar och som är på väg mot bortre stolpen och AIKs anfallare, men då dyker Peter Border upp och vinner nickduellen mot anfallaren och räddar Hammarby ifrån ytterligare ett baklängesmål. Borders insats river ner applåder ifrån Hammarbysupportrarna på den välfyllda läktaren.

Kort därefter får Hammarby en hörna och det är Victor Vera-Garcia som ska ta den. Många förväntar sig såklart ett inlägg men så fort bollen lämnat marken så ser man att den kommer gå mot mål. Alla spelare kan bara stå och titta på när Victors hörna går över AIKs målvakt och in i bortre hörnet, Victor kvitterar till 2-2 med ett mål som Sanktanpubliken och spelarna sent kommer att glömma! Matchen går till en mållös förlänging och straffar väntar. Hammarby vann straffläggningen efter att AIK missat två av sina straffar. Peter Border satte sin straff väldigt säkert.

Hammarbys 96:or stod alltså som segrare i S:t Erikscupen 2011 och nu väntar riksfinaler i Göteborg till helgen.

Peter Border blev även utsedd till matchens lirare i Hammarby av AIKs kapten Nils-Eric Johansson som tyckte att Peter aldrig gav upp trots att det såg tungt ut och berömde även Peters matchräddande nickduell.

Victor fick även säga några ord till pressen: http://www.expressen.se/sport/sanktan/stockholm/1.2600357/oskar-williams-hjalte-efter-bajens-vandning

Vi på Wagnsson Sports & Entertainment gratullerar Victor Vera-Garcia och Peter Border till guldet och en fantastisk insats!