Niklas Kraft om tiden i nya klubben Sävehof

Wagnsson Sports & Entertainments klient Niklas Kraft lämnade inför årets handbollssäsong IFK Ystad för spel med elitserieklubben och topplaget Sävehof. Niklas är ansedd som en av de mest talangfulla unga målvakterna i landet och har trots sin ungdom både ett JSM-guld och EM-silver på juniorsidan. För någon månad sedan representerade 19-åringen svenska landslaget under VM i Ungern och drömde om ytterligare en medalj, men laget slutade på en sjätteplats.

Berätta om tiden i nya klubben!
Det känns jättebra, mycket bättre än vad jag hade tänkt och förväntat mig. Vi har en väldigt ung trupp som fungerar bra ihop och därför har det också varit väldigt lätt att komma in i laget. Jag är väldigt nöjd med träningarna, ledarna och hela organisationen.

Vad är stora skillnaden på din tidigare klubb IFK Ystad och nuvarande klubben Sävehof?
Främst att det är Elitserien jag spelar i nu, allt är ett snäpp högre och det märks att det är på en annan nivå. Det känns mer seriöst och proffsigare vad gäller allting – träningar, ledare och spelare.

Känner du att du utvecklats och i så fall i vad?
Jag har verkligen utvecklats och det känns jättebra på träningarna. Jag har utvecklats både styrkemässigt och spelmässigt. Vi har en fystränare som kör med oss varje vecka vilket har varit otroligt givande. Jag tränar också med en målvakstränare 2-3 gånger i veckan vilket också ger möjlighet till bättre träning. Jag har utvecklats på alla plan känns det som.

Du hade en tanke på att studera vid sidan om handbollen, hur har det gått med det?
Efter att ha tagit studenten och gått klart naturvetenskaplig programmet i Malmö hade jag planerat att studera vidare på Handelshögskolan i Göteborg. Däremot valde jag att vänta med det för att fokusera på handbollen först och främst när jag flyttade. Jag ville komma in i rutiner och känna mig hemma i allting, därför har det fått vänta. Jag kände att det blev för mycket, men har en tanke på att ta upp studierna igen till våren. Annars funderar jag på att söka något extrajobb vid sidan om för att ha något att göra. Mitt fokus ligger först och främst på handbollen och jag vill bli så bra som möjligt och komma så långt som möjligt.

Hur ser kommande tiden ut?
Fortsätta träna och kämpa på i högt tempo som vanligt, vilket är kul iofs. Vi har det lite lugnt nu med matcher innan en tuff och intensiv period innan jul. Får se hur det blir med skola och jobb, men annars känns det bra som jag har det nu. Jag trivs som sagt jättebra och är glad att spela i Sävehof.