Mycket bra landslagsprestationer av Lundqvist och Hammar i La Manga

När Sveriges P19-landslag förra veckan reste till La Manga för årets första landskamper fanns två av Wagnsson Sports & Entertainments klienter med i truppen – Adam Lundqvist (IF Elfsborg) och Johan Hammar (Everton FC). Veckan var startskottet på landslagets stora mål i år som är omgång 2 av EM-kvalet, Elite Round, vilket avgörs i juni.

Sverige inledde turneringen med en riktigt bra match då man spelade 1-1 mot starka nationen Portugal. Adam Lundqvist utsågs till ”Matchens lirare”. I den andra matchen besegrades Norge med 2-1 och i den sista matchen mot Turkiet blev det uddamåls-förlust med 0-1. I den tredje matchen var det Johan Hammar som utsågs till ”Matchens lirare”.

Både Adam och Johan gjorde alltså båda väldigt starka insatser under veckan och till Wagnsson Sports & Entertainment sa de så här efter turneringen:

Varför tror du att du fick utmärkelsen ”Matchens lirare”?

Adam: Jag tror att jag fick utmärkelsen för att mitt passningsspel fungerade väldigt bra och jag vann mycket boll på mitten och kunde fördela den vidare.

Johan: Jag kände att jag gjorde en stabil match och försökte leda laget i 90 min.

Berätta om veckan i sin helhet?

Adam: Veckan har varit väldigt bra och vi har i laget blivit tryggare med vårt spel och vår filosofi. Vi har spelat tre träningsmatcher mot bra motstånd och gjort bra resultat.

Johan: En väldigt rolig vecka med tre matcher och lite träningar emellan. Vi hade bra väder hela veckan så man fick även en solbränna på köpet. Vi är ett väldigt tajt landslag och alla grabbar har roligt tillsammans!

Vilken roll i laget har du haft?

Adam: På planen har jag haft rollen att vara med i uppbyggnaden av anfallsspelet och kriga på mittfältet. Utanför planen försöker jag bara vara mig själv och skoja med allt och alla.

Johan: Jag tycker jag har en ganska ledande roll i laget både på och utanför planen, försöker se till att alla spelare mår bra, framförallt de nya, och ser till att alla har ett leende på läpparna!

Vad har fungerat bäst för dig fotbollsmässigt?

Adam: Mitt passningsspel har fungerat bäst fotbollsmässigt!

Johan: Mitt passningsspel och mitt duellspel i luften och på marken fungerade extra bra! Jobbar mycket med mitt positionsspel och denna säsongen har jag spelat väldigt många matcher och det gör att jag hela tiden utvecklas!

Hur ser den närmaste tiden ut?

Adam: Nu det närmaste så är jag på träningsläger med A-truppen i Elfsborg och hoppas att få fortsätta att träna med dem även efter lägret.

Johan: Vi får se vad som händer under denna månaden. Kanske blir en lån-session någonstans för att få spela A-lagsfotboll, annars kommer jag fortsätta ge 100 % för Everton och träna hårt.

Vad har du för mål 2013?

Adam: Mitt stora mål 2013 är att försöka slå mig in i A-truppen i Elfsborg och kanske få chansen att göra någon allsvensk match! Det krävs mycket jobb och jag är villig att lägga ner det!

Johan: Jag ska fortsätta träna hårt och spela till mig ett nytt kontrakt med antingen Everton eller en annan bra klubb i Europa. Vill också försöka ta vårt landslag till U19 EM-slutspelet och slutet av 2013 vill jag blicka mot att göra en U21-landskamp!


Adam Lundqvist


Johan Hammar

Av: Helena Thornadsson