Mats Levin vill hem till Sverige igen


Givova Scafati Baskets svenske point guard Mats Levin kan komma att återvända till Sverige och svenska Basketligan. Levin har varit en viktig del av Scafatis lagbygge sedan han kom till den syditalienska klubben 2010, men nu går kontraktet ut i år. Klubben kommer att vilja förlänga, men Levin själv är tveksam.

– Det kommer att bero på vart vi spelar nästa säsong, menar Levin som spelar en mycket viktig match i det italienska ligaslutspelet i kväll. Kommande play-off matcher kommer att avgöra om klubben går upp till högsta ligan A1 igen.

– Jag trivs ju väldigt bra här. Min italienska är flytande nu och barnen går på dagis och pratar italienska också. Mats Levin har två barn, 3 och 5 år, och menar att familjesituationen påverkar hans beslut.

– Barnen växer och förr eller senare blir vi ändå tvungna att flytta tillbaka till Sverige, fortsätter Levin.
Den svenske landslagskaptenen har minst sagt haft en framgångsrik karriär. Hans första år som proffs i svenska Basketligan och Solna Vikings var redan 1996. Han har sedan dess hunnit representera mer än 10 europeiska klubbar och har spelat långt över 100 landskamper för Sverige. Han hoppas kunna avsluta det som kom att bli en exceptionellt lång och lyckosam karriär i Sverige, medan han fortfarande håller högsta klass. Han snittar 8 poäng och 3 assists per match och kom i fjol 6:a i 3-poängsligan. Han är lagkapten i sitt Givova Scafati Basket, precis som han var i det svenska landslaget.

Vi på Wagnsson Sports & Entertainment håller tummarna för Mats och hoppas att han lyckas leda sitt Scafati genom play-off spelet hela vägen upp till A1!