Mathias Florén jubilerar i IFK Norrköping

Sedan återkomsten till IFK Norrköping inför säsongen 2011 har Wagnsson Sports & Entertainments klient Mathias Florén varit lagets kapten. I förra omgången, när IFK Norrköping visade sig starkast i derbyt mot Åtvidaberg, gjorde vänsterbacken sin 200:e allsvenska match i IFK-tröjan. Som lagets mest rutinerade spelare har han fått en nyckelroll i det Norrköping som inför förra säsongen åter tog klivet upp till allsvenskan och efter 27 spelade matcher ligger på en åttonde plats i tabellen.

Hur känns det att ha gjort din 200:e match för IFK Norrköping?
– Det är klart att det känns speciellt för mig att få jubilera med 200 allsvenska matcher i IFK. Sen vet jag inte hur speciellt det är i stort, vet inte hur många som kommit upp i 200 eller fler.

Efter dina år i holländska Groningen och Elfsborg har du återvänt till östgötaslätten. Vilken klubb ser du som ”din” klubb om du får se tillbaka på din karriär?
– Jag har haft det fantastiskt bra i alla klubbar jag varit och verkligen fått en bra uppskattning men självklart känns det extra speciellt i IFK som jag varit i totalt 8 år i 2 omgångar och IFK känns som min klubb. Jag trivs jättebra här.

Hur ser du på framtiden?
– Jag skrev på för 2 nya år i somras så min förhoppning är att kunna jobba inom IFK även i framtiden.