Johan Hammar och Everton FC seriesegrare i England

17-årige Johan Hammar blev idag seriesegrare i Academy Premier League i England med sitt Everton FC. Serien är den högsta i Englands ungdomsserier och är för spelare under 18 år.

Inför den sista omgången låg Liverpool FC tre poäng bakom och behövde besegra Wolverhampton för att gå förbi konkurrenten Everton FC. Men en blek insats räckte bara till 2-2 och nu kan den 196 centimeter långe mittbacken från Malmö FF titulera sig seriesegrare i Academy Premier League.

– Det känns fantastiskt, nästan overkligt. Att komma hit och vinna sitt första år, det trodde jag inte. Vi har spelat med ett ungt lag hela säsongen så det känns extra kul, säger en lycklig Johan Hammar till Wagnsson Sports & Entertainment.

Nu väntar National Playoffs där de fyra seriesegrarna i Englands elitdivisioner möts. I Johan Hammars och Evertons semifinal väntar Aston Villa och matchen spelas på måndag. I den andra semifinalen möter Fulham FC Sunderland. Finalen spelas nästa lördag på Reebok Stadium.

Johan Hammar har spelat samtliga matcher från start under säsongen, förutom någon enstaka pga sjukdom och småskada. Han är därmed i nuläget den mest framstående svenske spelaren född -94 som är ungdomsproffs i England.