Intervju med Göran Sörheim från Drammen


Wagnsson Sports & Entertainment har nyligen inlett ett samarbete med en av norsk handbolls största talanger, den 21 årige mittnian Göran Sörheim från Drammen. I den här intervjun presenteras han inför våra svenska läsare.

För de som inte känner dig, beskriv dig själv som handbollsspelare.

-Jag är en snabb handbollsspelare som gillar tempo. Eftersom jag inte är så stor och tung som spelare måste jag använda min snabbhet i spelet.

Vad har du för styrkor och svagheter som spelare?

– Mina styrkor är tempot, bra blick för spelet och att jag är en lagspelare. Mina svagheter är väl att jag behöver lägga på mig några kilon och att jag kan förbättra försvarsspelet.

Vad är ditt långsiktiga och kortsiktiga mål med handbollen?

– Mitt långsiktiga mål är att komma utomlands och bli proffs. Det är en stor dröm jag har! Sedan vill jag så klart även komma med i A-landslaget i Norge. Kortsiktigt vill jag göra vad jag kan för att Drammen skall ta medalj i årets serie.

Vad fick dig att börja spela handboll?

– Det var en VM-match som jag såg när jag var 6-7 år gammal. Då blev jag helt handbollsfrälst!

Vilket är din bästa handbollsupplevelse hittills?

– Säsongen 2008/2009 när vi spelade Champions League och mötte Barcelona och Kiel. De är de största och bästa handbollsminnen jag har!

Vad är roligast med att vara handbollsspelare?

– Att man träffar otroligt många duktiga spelare.

Gör du något annat än att spela handboll?

– Jeg jobbar lite vid sidan av på ett företag som heter Edda Media.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag går upp kl. 06.45 och är på jobbet kl. 08.00. Sedan jobbar jag till kl. 13.00 och tränar styrketräning kl. 13.30. Kl. 16.00 eller 18.00 är det dags för handbollsträning och sedan går jag och lägger mig vid kl. 22.00.

Har du några andra intressen än handboll?

– Jag gillar fotboll också.

Du spelade cupfinal i fredags mot Haslum. Hur gick det för dig och laget?

– Ja, det stämmer. Det gick bra for min och lagets del i första halvlek. Sedan blev jag dock skadad efter 3 minuter i andra halvlek och fick utgå och åka till sjukhuset och röntga höften. Till slut förlorade Drammen med 10 mål. Så det var inte så kul!

Är det en allvarlig skada?

– Nej, inte så allvarlig som jag trodde. Jag hoppas snart kunna vara tillbaka i träning!

Vad önskar du dig det nya året?

– Jag önskar att Drammen skall vara med och kämpa om medaljerna i serien och slutspelet och att jag skall prestera lika bra andra delen av säsongen som det har gått första delen.

Wagnsson Sports & Entertainment önskar Göran lycka till med resten av säsongen och hälsar honom varmt välkommen som klient!