Daniel Mobaeck förlänger med IF Elfsborg

Daniel Mobaeck kom till IF Elfsborg 2005 från Kalmar FF och har gjort sig känd som en oerhört allround spelare som fungerar i stort sett på vilken position som helst. Trots andra allsvenska alternativ för Daniel Mobaeck, bland annat Kalmar FF, föll sig valet av klubb enkelt. Avtalet med IF Elfsborg sträcker sig till och med 2015.

Daniel berättar så här om beslutet att förlänga med klubben: – IF Elfsborg var det klart bästa alternativet för mig. Det känns helt rätt. Jag känner att jag fortsatt kan bidra med rutin och kunskap och det känns väldigt bra att få tillhöra Sveriges bästa fotbollsförening i ytterligare tre år. Vi har haft många framgångsrika år i Elfsborg och jag tror att den positiva trenden kommer att hålla i sig i många år framöver. Jag har alltid trivts väldigt bra i klubben och jag och min familj känner oss hemma i Borås. Vår plan är att bosätta oss här permanent och bli boråsare ”på riktigt”.

Jörgen Lennartsson, tränare i Elfsborg, har många ord för att beskriva Mobaeck och hans betydelse: –Daniel är en otroligt användbar spelare, värdefull för truppen, professionell, klok och rutinerad. Han har bra speluppfattning och är användbar på väldigt många platser. Det är alltid en trygghet att ha med Daniel, både på träning och på match. Han ger alltid sitt yttersta och det känns mycket bra att vi får behålla Daniel i den fortsatta satsningen för att utveckla vårt lag ytterligare.

Även Martin Klette, Daniels agent vid Wagnsson Sports & Entertainment, förklarar att valet av Elfsborg som klubb föll sig väldigt naturligt. -Roligt för Daniel att skriva ytterligare ett guldkantat avtal med Elfsborg. Det fanns andra allsvenska alternativ men Daniel kände att ingen annan klubb i Sverige har bättre verksamhet än Elfsborg och då blev valet i slutändan ganska lätt.