Christoffer Eriksson om säsongen i Degerfors

Wagnsson Sports & Entertainments klient Christoffer Eriksson lämnade för två år sedan AIK för spel i Superettanlaget Degerfors. Christoffer fick en tuff start i nya klubben då han i en match under försäsongen förra året slet av korsbandet i knät. Operation och lång rehabilitering väntade, men med snabb återhämtning och bra träning kunde han redan efter 15 veckor börja träna med laget igen. Eriksson gjorde några veckor senare sin första seriematch för Degerfors i bortamötet med Ljungskile, där han direkt bidrog med en målgivande passning. Nu har vänsterbacken, som också kan spela yttermittfältare, fått rutin och spelat in sig som en viktig kugge i det rödvita laget.

Ni är mitt uppe i slutspurten av Superettan. Vad tror du om en kvalplats till Allsvenskan för er del?
– Vi ligger fyra poäng efter och det är otroligt viktiga matcher vi har kvar. Vi har gjort en mycket bra säsong som lag i år och tog vid där vi avslutade förra året med ett starkt självförtroende. Vi var också tippade att åka ur serien, därför är det extra skönt att kunna bevisa motsatsen. Vi är ett mycket bra lag med duktiga fotbollsspelare som spelar underhållande fotboll, Superettans roligaste fotboll skulle jag vilja säga. Vi är väl medvetna om att vi måste prestera på absoluta toppen och vinna de matcherna som är kvar för att vi ska ha en chans. Det finns inget utrymme för att tappa poäng och vi kommer göra allt vi kan för att vara med i toppen och kriga om en kvalplats.

Det har gått väldigt bra för dig i år och du har visat på en hög lägsta nivå. Vad beror det på?
– Jag var skadad stor del av förra året och har en lång rehabilitering bakom mig som innebar väldigt bra träning och gav utrymme till att jobba med saker jag inte gjort tidigare. Med det i bagaget plus ytterligare träning, samt att få vara med från början i år har såklart gjort jättemycket. Jag har fått visa att jag faktiskt är en bra fotbollsspelare vilket jag vet om. I Degerfors spelare vi också väldigt bra och underhållande fotboll vilket passar mig och mitt offensiva spel, då det är en av mina spetskvalitéer.

Du kan spela både ytterback och yttermittfältare. Vad föredrar du helst?
– I år har jag spelat vänsterback vilket uppenbarligen har fungerat jättebra och jag trivs på den positionen. Däremot har det varierat en del under min fotbollskarriär. När jag spelade i AIK:s juniorlag blev jag omskolad från yttermittfältare till ytterback. Under våren 2010 debuterade jag i deras A-lag där jag spelade både yttermittfältare och ytterback. I Väsby United spelade jag ytterback och det var också det som Degerfors var ute efter när dem ville ha mig. Egentligen tycker jag personligen att jag kanske är bättre som yttermittfältare med tanke på mina offensiva kvalitéer, men jag spelar där tränaren vill ha mig och ser det som en positiv egenskap att kunna spela på flera positioner.

Vad säger du om att det visas intresse från andra klubbar inför kommande säsong?
– Det är såklart jättekul! Det är ett bevis på att det faktiskt har gått bra i år och att jag har presterat på fotbollsplanen. Jag vill såklart spela högre upp och ta mig vidare så småningom då jag har höga mål med min fotboll.

Vad är dina mål och drömmar med din fotbollskarriär?
– Alla spelare, inklusive jag, vill såklart och drömmer om att spela så högt upp som möjligt. Jag har drömmen om bli proffs och spela i en Europeisk liga eller en toppklubb någonstans utomlands. En ytterligare säsong i Allsvenskan lockar också såklart.