Bröderna Wede på väg upp i Allsvenskan

Wagnsson Sports & Entertainments klienter Carl och Anton Wede spelar i Superettanlaget Falkenbergs FF som inför årets sista match spelat sig till ett mycket fint utgångsläge som serieledare. Nästa år kan bröderna Wede spela i det allsvenska finrummet då laget leder serien med ett poäng och har åtta poäng ner till en missad kvalplats.

Hur känns det att vara så nära slutet på säsongen och som minst en kvalplats till allsvenskan?
A: Det känns jättekul med en sådan här avgörande match i sista seriematchen. Vid vinst och oavgjort går vi upp direkt så vi har allt att vinna känns det som.

C: Det känns bra inför sista matchen. Vi har hemmaplan och ett bra självförtroende i laget.

Hur kommer det sig att ni har lyckats så bra i år?
A: Vi har en ung och stark trupp där alla verkligen vill bli bättre och ta nästa steg i karriären. Vi har ett bra passningsspel och dessutom jobbar vi hårt i försvarsspelet. Nya tränarparet Hasse Eklund och Tobias Tuvesson har gjort det riktigt bra och låter spelarna göra det vi är bra på.

C: Vi har ett bra lag som alltid gör sitt bästa. Vi har en spelidé som vi följer och känner oss trygga att våga mycket.

Hur tror du att Falkenberg skulle stå sig i Allsvenskan?
A: Jag tror det laget vi har idag hade gjort det bra även i allsvenskan. Det gäller bara att behålla de flesta i sådana fall. För att nå dit krävs poäng på lördag så allt fokus ligger på nästa match.

C: Eftersom vi har kvar matcher i superettan så har jag inte spekulerat i Falkenbergs chanser i allsvenskan.

Hur känns formen?
A: Formen är jättebra. Benen är pigga och jag är riktigt spelsugen.

C: Formen för min del känns bra. Har blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått.

Vad har du utvecklat mest, sett till hela säsongen?
A: Jag har utveckat mitt fysiska spel i nickdueller och närkamper. Passningsspelet har blivit lite bättre.

C: Det jag utvecklat mest denna säsong är bollkontrollen, ju bättre bollkontroll man har så kan man alltid värdera olika situationer bra

 

Sista matchen i Superettan spelas alltså nu på lördag den 2:a november och Falkenberg tar emot Ängelholm på hemmaplan. Kan Falkenberg fortsätta spela det fina spel som tagit dem till serieledning kan något riktigt vackert vänta runt hörnet när slutsignalen ljuder. Vi på Wagnsson önskar Carl och Anton lycka till!